Publiserte artikler

Tre nye EM-lag

Bulgarias Sokolov (19) var kampens toppscorer i alle lagets kamper. Foto: CEV

To puljer i EM-kvalifiseringen for menn ble spilt ferdig i helgen. Bulgaria og Tyrkia vant hver sin, og er med det klare for sluttspillet i august. Fra før er også Latvia klare, i tillegg til arrangørene Estland, Finland, Polen og Tsjekkia, samt de åtte beste fra forrige EM, og som samtidig ikke er arrangører. Det er Serbia, Slovenia, Frankrike, Russland, Italia, Ukraina, Tyskland og Belgia.

Bare Tyrkias pulje var jevnspilt av de to i forrige uke. Det var puljen som ble spilt i Skopje i Nord-Makedonia, og der vertene overrasket med seier 3-1 i den ene kampen mot Tyrkia. Med lik poengsum gikk imidlertid Tyrkia foran på bedre settforskjell. Nord-Makedonia er imidlertid garantert å være en av de fem beste puljetoerne som også går til sluttspillet. De er klart bedre enn toeren i puljen som Bulgaria vant, og de er også bedre enn Spania, som ble nr. 2 i puljen Latvia vant. Kvalifiseringresultatene finner du her.

I alt tjuefire lag er med i EM-sluttspillet. De siste fire puljene, deriblant Norges, skal spilles i mai.

Legg igjen en kommentar