Publiserte artikler

Challenger Cup 2021 offentliggjort

Arrangørene av Challenger Cup neste år er nå klare. Det samme gjelder hvordan de seks lagene i hver klasse kvalifiserer seg. Som kjent er Challenger Cup i 2021 turneringen som finner hvilke lag som i 2022 skal erstatte lagene som rykker ned fra VNL i 2021.

I 2021 skal Challenger Cup i begge klassene arrangeres 30. juni – 4. juli. Mennenes turnering skal gå i Gondomar i Polen, mens Zadar i Kroatia står som vertskap for kvinnenes. De to landene fikk opprinnelig tildelt turneringen for 2020, men koronaen satte som kjent en stopper for disse, i likhet med VNL.

Arrangørlandene skal delta i turneringen de arrangerer. To andre lag fra Europa får delta. Det er de to lagene i hver klasse som blir best i European Golden League. De tre siste lagene hentes på grunnlag av verdensrankingen pr. 31. mars 2021. Det beste laget fra NORCECA kommer med i begge klassene. I tillegg kommer det beste laget fra Asia med hos kvinnene og det beste fra Afrika hos mennene, samt det beste i Sør-Amerika eller Afrika hos kvinnene, og topplaget fra Asia eller Sør-Amerika hos mennene.

Du kan lese mer hos FIVB her.

Legg igjen en kommentar