Publiserte artikler

Kvalifiseringssystemet for VM 2022 klart

Det internasjonale forbundet, FIVB, har offentliggjort et nytt system for kvalifiseringen til VM i 2022. Tidligere ble kvalifiseringen basert på egne kvalifiseringsturneringer, men dette har en nå gått bort fra.

VM-sluttspillet i 2022 skal arrangeres i Russland for mennene, mens kvinnenes er delt mellom Nederland og Polen. De tre arrangørlandene er klare for sluttspillet, det samme er de regjerende verdensmesterne, henholdsvis Polen hos mennene og Serbia hos kvinnene.

I alt skal tjuefire lag i hver klasse delta i sluttspillet. Ti av disse er de to beste lagene i hver av de fem kontinentale mesterskapene. De siste tolv hos mennene og elleve hos kvinnene hentes fra den internasjonale rankingen som gjelder når landslagssesongen i 2021 avsluttes.

Det blir med andre ord ikke lett for et norsk landslag å ta seg til VM-sluttspillet. Slik det ser ut nå, blir det ikke norsk deltakelse i EM-kvalifiseringen, om denne ikke flyttes fra januar til mai. Og uten denne kvalifiseringen, blir ikke rankingen forbedret. Og siden de norske kvinnene i øyeblikket er nr. 49 og mennene nr. 51, er det klart at Norge i øyeblikket er utenfor listen over deltakelse. Eneste mulighet til rankingforbedring, er at vi melder oss på i European League neste sommer.

Legg igjen en kommentar