Publiserte artikler

Perugia vant supercup

Jubel i Perugia. Foto: CEV

Fredags kveld var blitt til lørdag før supercupfinalen i Italia var avsluttet. Italienerne tok ikke sjansen på å spille utendørs på Verona Arena etter fadesen med kvinnenes supercupfinale. Med kampstart kl. 21:00, fikk i stedet drøyt 1.200 tilskuere i AGSM Arena i Verona se en spektakulær innendørskamp mellom to av verdens beste lag: Sir Safety Conad Perugia og Cucine Lube Civitanova.

Begge lagene hadde slitt for å komme til finalen. Civitanova måtte spille to fem-settskamper i semifinalene mot Trentino før finaleplassen var sikret, og Perugia måtte vinne to sett i den andre semifinalekampen mot Modena før de var finaleklare. De tapte den andre semifinalekampen 2-3, men siden de vant den første 3-1, var plassen klar.

Perugia måtte spille fem sett i finalen også, og siden denne bare skulle avgjøres i en kamp, måtte femtesettet vinnes. Og det gjorde de med knappeste margin etter 22-25, 25-23, 19-25, 25-19, 16-14.

Kampens store spiller var Perugias Leon med 31 poeng, og han ble da også utnevnt til MVP.

Legg igjen en kommentar