Publiserte artikler

King of the Court

Spesiell arena i Utreht. Foto: FIVB

To år etter at den nederlandske byen Utrecht arrangerte forrige King of the Court, har byen bygget en ny sandvolleyballarena der nye konger og dronninger av sanden skal kåres. Tjue lag i hver klasse skal i løpet av fem dager spille seg fram til den endelige finalen lørdag.

De tjue lagene er delt i puljer med fem lag. I puljen møtes alle. De tre beste går automatisk videre, mens firerne og en trukket femmer går til play off. Fra play off går de tre beste til neste runde. På denne måten ender en opp med fem lag på finaledagen.

Norge har fått med to lag i konkurransen. Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum er selvsagt med som verdens ledende lag, mens Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol har fått et wild card. Ingrid Lunde og Oda Johanne Ulveseth er reserver og kan komme med om noen av lagene av en eller annen grunn ikke kan delta.

Utrecht har bygget en spesiell arena til turneringen. Banen er omringet av bokser der publikum skal sitte, såkalte skyboxes. Boksene har plass til seks, åtte eller ti personer. Hvis flere husholdninger vil dele på en boks, settes det opp pleksiglasskjermer mellom husholdningene.

Puljen med Anders og Christian starter sin turnering torsdag kl. 16:30, mens Mathias og Hendrik er i gang fra kl. 19:30 samme dag. FIVBs side er her, turneringens hjemeside er her. TV2 sender turneringen på en av sportskanalene sine.

Legg igjen en kommentar