Publiserte artikler

Italiensk final four

I helgen finner de italienske herrelagene sine cupmestere. Lagene i SuperLega, tidligere A1, spiller final four, mens lagene i A2 og A3 har spilt seg fram til finale. Sluttspillet går i Unipol Arena di Casalecchio di Reno i Bologna, en hall med plass til rundt 11.000 tilskuere. Det er ventet at det blir fullsatt hall, noe som er normalt når den italienske cupen skal avgjøres.

Det er også de fire store lagene i italiensk herrevolleyball som har vunnet sine kvartfinaler i den italienske cupen. Alle fire lagene har internasjonale stjerner, og de ligger på de fire første plassene på serietabellen.

Kampoppsettet er slik (tabellplasseringen i parentes):
Lørdag kl. 16:00 Cucine Lube Civitanova (2) – Itas Trentino (4)
Lørdag kl. 18:30 Sir Safety Conad Perugia (1) – Leo Shoes Modena (3)
Søndag kl. 18:00 Finale

Finalen i A2/A3 spilles slik:
Søndag kl. 14:30 Olimpia Bergamo – Sarca Italia Chef Centrale Brescia

Perugia har vunnet cupen de to siste sesongene.

Final four inneholder også noen eksperimenter. Det er ønske om å korte ned lengden på kampene. Hvert lag får derfor anledning til å ta bare en time out pr. sett. Dessuten blir lengden på pausen mellom settene satt ned fra 3 til 2 minutter.

Det har også vist seg at lengden på pausen mellom ballvekslingene har vokst de siste tjue årene. Som et eksperiment vil det derfor bli vist et lyssignal som angir hvor mange sekunder som har gått fra slutten av forrige handling til fløyten går for neste.

Vi kan også nevne at 23 kameraer vil bli brukt til å sjekke alle handlingene i tilfelle dommeravgjørelser blir utfordret, «challenged».

Legg igjen en kommentar