Publiserte artikler

Sterk norsk CL-innsats

Rune Fasteland (17) svevde høyt mot Friedrichshafen. Foto: CEV

De siste kampene i den femte av seks runder i mennenes Champions League ble spilt i går. To av lagene i går vant sin femte tre-poenger og er sikret kvartfinale. Det gjelder de to italienske lagene Cucine Lube Civitanova og Sir Sicoma Perugia. Zaksa Kedzierzyn-Kozle fra Polen har også full pott, mens et annet polsk lag, Jastrzebski Wegiel, har gitt fra seg et poeng, men er likevel puljevinner. Bare i pulje B er det uavklart hvem som vil vinne puljen. Det er klart at det blir et russisk lag, men om det blir Fakel Novy Urengoy med 11 poeng eller Kuzbass Kemerovo med 10, blir ikke klart før etter siste runde om en uke.

Det betyr at det knytter seg størst spenning til hvilke tre lag på andreplass på tabellen som tar de siste kvartfinaleplassene. Og etter sterk innsats fra begge lagene med norsk deltakelse denne uken, kan vi for første gang se norske spillere i en kvartfinale i Champions League.

Rune Fasteland og Knack Roeselare spilte sin kamp tirsdag. Motstandere var VfB Friedrichshafen fra Tyskland. Etter to jevne sett innledningsvis, viste Roeselare seg sterkest og vant 3-1 (28-26, 26-28, 25-19, 25-17) i Belgia. Rune spilte hele kampen og tok hele 7 blokkpoeng. Sammen med 2 angrepspoeng og et ess, bidro han sterkt til seieren.

Greenyard Maaseik med Jonas Kvalen tilbake på kantplass, spilte også på hjemmebane. Bortsett fra et jevnt andresett, som ble tapt, hadde ikke Maaseik store problemer med å slå Halkbank Ankara fra Tyrkia 3-1 (25-22, 34-36, 25-21, 25-18) onsdag. Jonas fikk en travel dag. Tyrkerne hadde tydeligvis bestemt seg for å serve på ham, over halvparten av servene gikk hans vei. Også i angrep fikk han et stort ansvar, men 63 % kill viser at han trivdes med det. Med 15 angrepspoeng, 1 blokk og 2 ess var det bare lagets canadiske diagonal som tok flere poeng i kampen.

Alle resultatene fra Champions League har du her.

Legg igjen en kommentar