Publiserte artikler

EM-kvalifiseringspuljene klare

Det har en stund vært klart at kvalifiseringen til neste års europamesterskap i volleyball skal spilles i tiden 15. august – 6. september i år, og at den skal avvikles som puljespill med fire lag i hver pulje som spiller borte- og hjemmekamper i perioden.

Fra før er tolv lag klare til mesterskapet. Det er de fire landene som skal arrangere, dvs. Polen, Tsjekkia, Finland og Estland hos mennene og Serbia, Bulgaria, Kroatia og Romania hos kvinnene. I tillegg har de åtte best plasserte lagene fra EM i 2019 som ikke er arrangører allerede kvalifisert seg. De åtte lagene hos mennene er Serbia, Slovenia, Frankrike, Russland, Italia, Ukraina, Tyskland og Belgia, hos kvinnene er det Tyrkia, Italia, Polen, Nederland, Tyskland, Russland, Belgia og Aserbajdsjan.

Dette betyr at siden tjuefire lag skal delta i mesterskapet i hver klasse, er det tolv lag som skal finnes i kvalifiseringen. På bakgrunn av påmeldingen, skal 26 herrelag og 23 damelag forsøke å kvalifisere seg. Dette gir sju puljer i herreklassen, der fem har fire lag og to tre lag, mens det hos kvinnene er fem fire-lagspuljer og en med tre lag.

Oppsettet viser at begge Norges lag er havnet i en pulje med fire lag, noe som betyr at begge lagene skal spille seks kamper, tre utenlands og tre i Norge. Hos mennene kvalifiserer puljevinnerne og de fem beste toerne seg til EM-sluttspillet, hos kvinnene går de to beste lagene i hver pulje til EM. Puljene er satt opp i en Bergertabell etter serpentinsystemet basert på lagenes ranking pr. 1. januar i år.

Norges menn er i pulje med Hviterussland, Portugal og Ungarn, kvinnene møter Spania, Hellas og Østerrike. Om ikke lagene gjør spesielle avtaler, skal de norske lagene spille slik:

Menn
15. el. 16. august: Norge-Portugal
19. august: Ungarn-Norge
22. el. 23. august: Hviterussland-Norge
29. el. 30. august: Norge-Hviterussland
2. september: Norge-Ungarn
5. el. 6. september: Portugal-Norge

Kvinner
15. el. 16. august: Spania-Norge
19. august: Norge-Østerrike
22. el. 23. august: Hellas-Norge
29. el. 30. august: Norge-Hellas
2. september: Østerrike-Norge
5. el. 6. september: Norge-Spania

Vi kan også nevne at tidspunkt og steder for hvor de norske ungdoms- og juniorlandslagene skal spille kvalifisering, er klare. De spiller slik:
U18 gutter: 23.-25. april i Sofia, Bulgaria
U19 jenter: 1.-3. mai i Härmä, Finland
U20 gutter: 1.-3. mai i Korinthias, Hellas

Legg igjen en kommentar