Publiserte artikler

FIVBs nye rankingsystem innført

Vi har tidligere meldt om FIVBs nye rankingsystem, et system som i større grad enn tidligere vil ta hensyn til resultatene i enkeltkamper. Det er kamper i OL med kvalifisering, VM med kvalifisering, VNL, Challenger Cup, World Cup, og i Europa, EM med kvalifisering, i tillegg til andre offisielle turneringer i Europa. På bakgrunn av hvor mange rankingpoeng to lag som møtes har, settes det opp et forventet resultat. Kamputfallet avgjør så om lagene får flere eller færre rankingpoeng.

I dag kom de første offisielle listene for seniorlagene. Den tar utgangspunkt i rankingen fra 1. januar 2019 og resultatene etter det, og alle FIVBs 220 landslag har fått plusset på 100 poeng. Lag som ikke er aktive, blir trukket 50 poeng. Er de inaktive i to år, fjernes de fra listen. På dagens liste har Norges kvinner 100 poeng og ligger på 49. plass. Kina topper foran USA og Brasil.

De norske mennene har 107 poeng og er nr. 52. Her er Brasil først foran Polen og USA.

Når to land fra samme kontinent møtes, tas en egen tabell for det kontinentet i bruk.

Du kan lese artikkel om det nye systemet hos FIVB her. Kvinnenes ranking er her, mennenes her.

Legg igjen en kommentar