Publiserte artikler

Også U19/U20-kvalifisering klar

Etter at første runde i kvalifiseringen til EM U19 jenter og U20 gutter ble spilt i januar, er puljene for andre runde i kvalifiseringen klare. Sluttspillet i U19 skal gå i Bosnia og Kroatia 22.-30. august, mens guttene i U20 har sitt sluttspill i Tsjekkia 28. august – 5. september.

De norske lagene slapp å spille første kvalifiseringsrunde i kraft av rankingen. Direkte kvalifisert til sluttspillet er bare arrangørene. Fra andre runde går alle puljevinnerne, sju i tallet, til sluttspillet. Toerne pluss beste treer(e) går til tredje runde, som spilles i juli. Herfra kvalifiserer fire lag hos jentene og tre hos guttene seg til sluttspillet.

Andre kvalifiseringsrunde spilles i løpet av tre dager i perioden 23. april – 3. mai. De sju puljene har fire lag hver som spiller alle mot alle. Puljene er satt opp etter serpentinsystemet på bakgrunn av landenes ranking. De norske lagene har fått følgende motstandere:

Jenter
Pulje F, i Finland: Estland, Finland, Norge, Tyrkia

Gutter
Pulje F, i Hellas: Danmark, Hellas, Tyskland, Norge

Du kan se alle puljene hos jentene her, hos guttene her.

Legg igjen en kommentar