Publiserte artikler

Svenske Grand Prix-mestere

Örebro vant svensk Grand Prix. Foto: Robert Boman

Søndag ble finalene i svensk Grand Prix spilt i Fyrishov i Uppsala. Grand Prix er svensk volleyballs viktigste turnering etter sluttspillet, og det spilles med de fire lagene i hver klasse som topper serietabellen halvveis. Både hos kvinnene og hos mennene ble vinnerne lag som ikke har vært gjengangere i toppen av Grand Prix de siste årene. I kvinnefinalen møttes laget som har vært klart best i Sverige de seneste sesongene og vunnet Grand Prix de siste fem årene, Engelholm, og laget som sist vant Grand Prix i 2007, Örebro. Med tanke på at Engelholm har vunnet 21 innbyrdes oppgjør på rad, var det nok ikke mange som satte pengene sine på seier til Örebro denne gangen heller, selv om laget ligger som nr. 2 på serietabellen, etter nettopp Engelholm. Men denne gangen var det Örebro som sto for tur til å vinne, og det gjorde de så klart som 3-0 (25-19, 25-19, 25-15), og med det vant laget Grand Prix for sjuende gang totalt.

Hos mennene hadde laget som ligger på fjerdeplass i serien, Örkelljunga, noe overraskende slått ut serielederne Hylte/Halmstad i semifinalen. I finalen ventet serietoerne Sollentuna, som i sin semifinale hadde slått Falkenberg. I finalen var Sollentuna sterkest og vant 3-0 (26-24, 25-17, 25-22). Sollentuna har vunnet Grand Prix en gang tidligere, nemlig den aller første utgaven i 1998, så det var en etterlengtet triumf klubben fikk søndag.

Samtidig med Grand Prix ble ungdommens Grand Prix og det svenske veteranmesterskapet avviklet. I det sistnevnte stilte Spirit Lørenskog opp i klassen for menn over 50 år. Og det norske laget var ubeskjedne nok til å gå helt til topps etter å ha tatt bronsemedaljene i fjor.

Legg igjen en kommentar