Publiserte artikler

Fasteland MVP i toppoppgjør

MVP Rune fra Øystese sammen med Maaseiks trener Joel Banks. Foto: Roeselares facebook

I Belgias toppserie for menn, EuroMillions Volley League, har tre lag rykket fra de andre og kjemper om topp-plassen. Det er Lindemans Aalst, som i øyeblikket leder, samt Knack Roeselare og Greenyard Maaseik. De to siste har norsk representasjon, og lagene møttes lørdag til viktig kamp om hvem som skulle ta andreplassen bak Aalst.

Hos Roeselare har Rune Fasteland i det siste etablert seg på midtplassen sammen med den canadiske landslagsspilleren Daniel Jansen Vandoorn, nylig tilbake etter å ha kvalifisert seg for OL. Hos Maaseik har Jonas Kvalen lenge vært en viktig spiller, både som kantspiller, og i det siste som diagonal etter skader i laget.

I lørdagens kamp var det Rune og Roeselare som trakk det lengste strået på hjemmebane. Med 3-0 (25-19, 25-19, 25-21) byttet de plass med Maaseik på tabellen og er nå nr. 2, fire poeng bak Aalst og to foran Maaseik, alle med 11 kamper spilt.

I kampen tok Rune 9 poeng etter 5 angrepspoeng og 4 blokkpoeng. For innsatsen ble han utnevnt til kampens MVP. Jonas ble godt passet på og måtte slite på sin diagonal plass. Han tok 6 angrepspoeng, men ble blokket ned 5 ganger og slo to baller feil. 25 % kill er et godt stykke under hans vanlige standard.

Legg igjen en kommentar