Publiserte artikler

Europaranking ved nyttår

Det europeiske volleyballforbundet har oppdatert rankinglistene sine for seniorlandslagene ved nyttår. I forhold til de forrige listene teller nå European League i 2019 med. Det andre som teller for rankingen, er EM i 2017 og 2019, samt VM i 2018. For EM og VM gjelder også kvalifiseringen.

Den siste rankingen viser at Serbia fortsatt er på topp hos kvinnene, mens Tyrkia har rykket opp to plasser og deler nå andreplassen med Italia. Norge har gått fram en plass og er sammen med Danmark nr. 32 av de 44 landene på listen. Hele rankinglisten har du her.

Serbia leder også hos mennene og Russland har beholdt andreplassen. Men Belgia har noe overraskende gått fram tre plasseringer til tredje og passert verdensmesterne Polen. Det er deltakelsen i European League som bidrar til Belgias høye plassering.

For Norge har det ikke skjedd noe nytt siden forrige liste, vi er fortsatt nr. 33 blant de 47 på listen. Se hele listen her.

Legg igjen en kommentar