Publiserte artikler

Frankrike til OL

Franske Le Goff svever høyt etter OL-avansement. Foto: CEV

Det ble Frankrike som tok den ledige plassen fra Europa til mennenes OL i Tokyo. I finalen i Max-Scmeling-Halle i Berlin i går ble hjemmelaget Tyskland slått 3-0 (25-20, 25-20, 25-23). Til finalen så det ut til at begge lagene etter fire innledende kamper hadde fått satt startoppstillingene sine etter en del eksperimentering. Frankrike stilte med Brizard-Patry, Ngapeth-Louati, Le Goff-Chinenyeze og libero Grebennikov, mens Tyskland mønstret Kampa-Grozer, Kaliberda-Fromm, Böhme-Krick og Steuerwald.

Kampen startet smått dramatisk. På andre ball landet Grozer på foten til Le Goff, som var ute av balanse og hadde foten på feil side av midtlinjen. Grozer ble liggende en stund, men reiste seg, og greide å spille videre, selv om han i starten var klart hemmet. Meen han kom i gang og ble kampens toppscorer med 20 poeng og 66 % kill. Så Grozer gjorde jobben, det var andre som ikke helt var på høyde. De 6.500 tilskuerne i hallen fikk se en god kamp, der altså Frankrike var sterkest. Du kan lese mer hos CEV her.

Hos kvinnene tok Tyrkia den siste ledige semifinaleplassen. Det var på forhånd klart at vinneren i kampen Tyrkia-Belgia ville gå til semi. Og Tyrkia måtte virkelig slite for det, men etter 3-2 (25-20, 25-15, 20-25, 22-25, 15-10) kunne de forberede seg til kamp mot Polen i dag.

De andre resultatene i går:
Tyskland – Kroatia 3-0
Polen-Aserbajdsjan 3-0

Dagens semifinaler går slik:
Kl. 17:15 Tyskland – Nederland
Kl. 20:45 Polen – Tyrkia

Resultatene får du her. Kampene kan du se på EuroVolleyTV her.

Legg igjen en kommentar