Publiserte artikler

Frankrike-Tyskland i finalen

Brizard (11) kom inn og snudde for Frankrike. Foto: CEV

Det blir Frankrike og hjemmelaget Tyskland som skal gjøre opp om den eneste ledige plassen
for Europa i OL når de to lagene møtes i finalen i Max-Schmeling-Halle i Berlin i kveld kl. 20:10. Det så lenge mørkt ut for Frankrike, som ble utklasset i det første settet mot Slovenia med 13-25. Og da det andre også ble tapt 22-25, så det ut til å gå veien for Slovenia. Men Frankrike hadde foretatt noen bytter, bl.a. på oppleggerplass, og viste tegn til å ha fått energi i laget. I det tredje settet ledet de for første gang 11-10, og etter det så de seg ikke tilbake. Med 25-14, 25-21, 15-9 var de klare for finale.

I den andre semifinalen var nok Bulgaria favoritt etter tre strake puljeseire. Men Tyskland viste at hjemmebane har en fordel. De hadde også fått Grozer klar etter strekkskaden, og i tillegg hadde Kaliberda fått fast kantplass i startoppstillingen. Solid blokking la grunnlaget for 3-1 (25-20, 25-23, 20-25, 25-23). Les mer hos CEV her. Finalen i kveld kan du se på EuroVolleyTV her.

Hos kvinnene i Apeldoorn ble to nye lag semifinaleklare etter gårsdagens kamper. Polen slo de allerede klare vertene Nederland, og sikret seg med det semifinaleplass. Og i pulje B skal Tyrkia og Belgia møtes til avgjørende kamp om den siste semifinaleplassen, ettersom bare ett av disse kan komme likt med Tyskland, eller forbi.

Gårsdagens kamper endte slik:
Bulgaria – Aserbajdsjan 3-1
Polen – Nederland 3-1
Belgia – Kroatia 3-1

Siste puljekampdag i dag har følgende oppsett:
Kl. 13:30 Tyskland – Kroatia
Kl. 16:30 Tyrkia – Belgia
Kl. 20:00 Polen – Aserbajdsjan

Resultatene har du her.

Legg igjen en kommentar