Publiserte artikler

Europamesterne utslått

Nederlands kvinner til OL. Foto: CEV

Det blir ikke OL-deltakelse i Tokyo for de regjerende europamesterne i herreklassen, Serbia. Det ble klart etter de siste puljekampene i OL-kvalifiseringen i Berlin i går. I gårsdagens møte med Bulgaria, vant Bulgaria første og tredje sett, og med minst ett poeng sikret, var Bulgaria klare for semifinale i dag. Serbia kunne fortsatt ta seg videre om de vant kampen og Frankrike senere på kvelden ikke tok poeng mot Nederland. Men selv om Bulgaria byttet alle spillerne etter tredje sett, vant de likevel kampen 3-2.

For Frankrike ville det da være nok å ta ett sett mot Nederland. De vant de to første, og dermed byttet også Frankrike hele laget og lot Nederland vinne kampen 3-2.

I kveldens tredje kamp slo Slovenia Tsjekkia 3-1 og sikret seg med det førsteplassen i pulje A foran Tyskland, som spilte ferdig tirsdag. Les referat fra kampene hos CEV her.

Dette gir da følgende semifinaleoppsett i dag:
Kl. 17:00 Slovenia – Frankrike
Kl. 20:10 Bulgaria – Tyskland

Resultatene er her, kampene kan ses på EuroVolleyTV her.

I kvinnenes kvalifisering i Apeldoorn har Nederland sikret seg plass i semifinalen etter to seire med 3-0, noe som gjør at de ikke kan forbigås av to lag selv om to kampdager gjenstår. I den andre puljen har Tyskland vunnet to kamper med 3-1, og har med det også et glimrende utgangspunkt for semifinalespill. Gårsdagens kamper endte slik:
Nederland – Bulgaria 3-0
Tyrkia – Kroatia 3-1
Tyskland – Belgia 3-1
Se referat hos CEV her.

Dagens kampoppsett er slik:
Kl. 13:00 Belgia – Kroatia
Kl. 16:00 Bulgaria – Aserbajdsjan
Kl. 19:30 Nederland – Polen

Resultatene kommer her.

Legg igjen en kommentar