Publiserte artikler

Frankrike overrasket

Jean Patry (4) storspilte i OL-kvalifiseringsåpningen. Foto: CEV

De tre første kampene i de europeiske mennenes siste kvalifiseringsturnering for OL i Tokyo, endte alle 3-0. Mest overraskende i går var det nok at Serbias regjerende europamestere tapte 21-25, 21-25, 22-25 for laget som ble nr. 4 i sitt eget EM, Frankrike. Ikke minst fordi viktige spillere som Rossard, Clevenot og Lyneel har meldt skadeforfall, og også diagonalen Boyer mangler, visstnok fordi han ikke går sammen med Ngapeth. Men i Boyers fravær sto diagonalen Patry fram og endte som toppscorer. Og opplegger Toniutti spilte fantastisk, sammen med libero Grebennikov, og inn fra benken kom kantspiller Louati og vant avgjørende baller. Hos Serbia skuffet først og fremst Kovacevic med bare 22% kill og minuspoeng i effekt etter 4 angrepsfeil og 3 nedblokkinger. Petrics 72% kill ble da ikke nok til å snu kampen.

I de to andre kampene i går vant Slovenia 25-23, 28-26, 25-20 over Belgia, mens stjernen Grozer var sentral da Tyskland slo Tsjekkia 25-19, 25-22, 25-20. Spesielt i andre sett ble han avgjørende. Han gikk på serve da stillingen var 18-22, og ga seg ikke før settet var vunnet 25-22. Totalt satte han 8 ess.

Du kan lese mer om gårsdagens kamper her.

I dag spilles tre nye kamper i mennenes kvalifisering i Berlin. Kampene går slik:
Kl. 14:00 Nederland – Serbia
Kl. 17:00 Bulgaria – Frankrike
Kl. 20:10 Belgia – Tyskland

Du kan se alle kampene på EuroVolleyTV her.

Legg igjen en kommentar