Publiserte artikler

De siste OL-plassene

Sju av de tolv lagene i hver klasse som skal spille innendørs volleyball i OL i Tokyo har vært klare en stund. I tillegg til arrangørene Japan, er det Brasil, Italia, Kina, Russland, Serbia og USA hos kvinnene, Argentina, Brasil, Italia, Polen, Russland og USA hos mennene.

I begynnelsen av januar skal de fem siste lagene finnes. Det skjer i fem turneringer i hver klasse i hver kontinentalsone: Afrika, Asia, Europa, NORCECA og Sør-Amerika. Fra hver sone kvalifiserer ett lag i hver klasse seg. Den siste turneringen avsluttes 12. januar.

For Europa går kvinnenes turnering i Apeldoorn i Nederland 6.-10. januar, mens mennenes starter søndag 5. januar og går til fredag 9. Denne turneringen går i Berlin, og her deltar følgende lag: Belgia, Bulgaria, Frankrike, Nederland, Serbia, Slovenia, Tsjekkia og Tyskland.

Disse lagene deltar i Apeldoorn: Aserbajdsjan, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Nederland, Polen, Tyskland og Tyrkia.

Som en ser er det mange sterke lag i begge turneringene, blant annet begge EM-finalistene hos mennene fra i høst, så nåløyet for OL-deltakelse er trangt. Du kan lese mer om den kontinentale OL-kvalifiseringen hos FIVB her.

Legg igjen en kommentar