Publiserte artikler

Nytt rankingsystem

FIVB vil innføre et nytt rankingsystem for seniorlandslag fra 1. februar 2020. Det nye systemet vil blant annet ta hensyn til resultat oppnådd i enkelkamper. Men fortsatt er det de offisielle turneringene som teller:

  • OL og OL-kvalifiseringer
  • VM og VM-kvalifiseringer
  • Volleyball Nations League
  • Volleyball Challenger Cup
  • World Cup
  • Kontinentale mesterskap og kvalifiseringer
  • Internasjonale turneringer godkjent av FIVB med minst fire deltakende lag

Med det nye systemet vil rankinglistene bli oppdatert kontinuerlig etter hver kamp. Det vil bruke en algoritme som spår utfallet av en kamp. Hvis et lag overpresterer i kampen i forhold til antatt resultat, får laget poeng. Underpresterer det, mister det poeng. Et lag som vinner en kamp, kan ikke miste poeng, men er det inaktivt, fratas poeng til det er borte fra listen.

Du kan lese meldingen fra FIVB her.

Legg igjen en kommentar