Publiserte artikler

European League 2020 klar

Det europeiske volleyballforbundet CEV har offentliggjort lagene som skal delta i Golden League i 2020. Denne sesongen deltar 12 lag i Golden i begge klassene og 6 i Silver. Turneringen starter i slutten av mai med avslutning sent i juni. I Golden deltar de tolv beste lagene i henhold til den europeiske rankingen, med unntak for lagene som skal delta i VNL. De tolv lagene deles i tre puljer der det spilles alle mot alle borte og hjemme. Puljevinnerne går til final four i Belgia for mennene og Bulgaria for kvinnene. De to beste lagene i final four kvalifiserer seg til Challenger Cup i 2021, der de spiller om plass i VNL 2021. Vinnerne av final four vinner dessuten 125.000 euro.

I Silver er lagene delt i to puljer, der puljevinnerne spiller finale i borte- og hjemmekamper. Finalevinnerne rykker opp til Golden i 2021. Sverige og Danmark har tidligere deltatt i European League, men denne gangen er de ikke påmeldt. Det er derimot Finland, som stiller med kvinnene i Golden og mennene i Silver.

Puljene ser slik ut:
Golden
Menn
Pulje A: Belgia, Romania, Slovakia, Spania
Pulje B: Estland, Hviterussland, Nederland, Ukraina
Pulje C: Makedonia, Portugal, Tsjekkia, Tyrkia
Kvinner
Pulje A: Bulgaria, Frankrike, Hviterussland, Ungarn
Pulje B: Finland, Kroatia, Slovakia, Tsjekkia
Pulje C: Aserbajdsjan, Romania, Spania, Ukraina

Silver
Menn
Pulje A: Aserbajdsjan, Finland, Kroatia
Pulje B: Hellas, Latvia, Luxembourg
Kvinner
Pulje A: Bosnia, Estland, Slovenia
Pulje B: Hellas, Latvia, Portugal

Kampoppsettet er ikke klart ennå. Du kan lese mer hos CEV her.

Legg igjen en kommentar