Publiserte artikler

Kvalen slo Kazan

Jonas t.h. i blokk mot Sokolov. Foto: CEV

Det ble flere overraskende resultater i gårsdagens europacupkamper. En av overraskelsene kom i Maaseik, der hjemmelaget Greenyard Maaseik, med norske Jonas Kvalen i sentral rolle, slo det stjernespekkede laget Zenit Kazan fra Russland i andre runde i puljespillet i Champions League. Kazan har vunnet Champions League seks ganger og kom på andreplass forrige sesong, og laget var nettopp kommet tilbake fra Brasil med en tredjeplass i VM for klubblag. Det russiske laget åpnet da også best og tok de to første settene. Men Maaseik, som manglet sin faste diagonalspiller, gjorde en del justeringer. Blant annet ble Jonas først benket fra sin kantplass, og deretter flyttet på diagonalplass. Maaseik tok de to neste settene, og kampen gikk til tie break. Dette ble jevn og spennende med et par matchballer til Kazan. Men den fjerde matchballen til Maaseik ble lagt til Jonas, og den slo han inn til stor jubel blant medspillere og hjemmefans. Settsifrene ble 20-25, 18-25, 25-23, 25-22, 20-18.

Kazan spilte store deler av kampen uten sin stjerne Ngapeth. Han kom senere til Europa enn de andre på laget. Han måtte nemlig overnatte i arresten i Belo Horisonte etter anklage om seksuell trakassering for å ha klapset en kvinne på enden på en nattklubb etter VM, en hendelse som ble filmet. Klubben måtte betale en kausjon på ca. 11.000 euro for å få ham ut.

Av andre overraskende resultater i går, kan vi nevne Slovenias toppklubb ACH Volley Ljubljana, som slo de regjerende mesterne i Russland, Kuzbass Kemerovo, riktignok uten diagonalstjernen Poleatev. Også her ble det 3-2.

At Benfica Lisboa skulle slå det polske topplaget Verva Warszawa Orlen Paliwa med 3-1 var heller ikke ventet.

De to siste puljekampene i denne runden spilles i dag. Alle resultatene finner du her.

En liten overraskelse fikk vi også i København der Gentofte Volley slo ACS Volei Municipal Zalau fra Romania 3-2 i Challenge Cup.

Legg igjen en kommentar