Publiserte artikler

Challenger Cup til Portugal

Slovenia har gjort det skarpt i 2019. Foto: FIVB

FIVB har bestemt at mennenes Challenger Cup i 2020 skal gå i Gondomar i Portugal i tiden 24.-28. juni. I Challenger Cup avgjøres hvilket lag som i 2021 erstatter det dårligste av challengerlagene i Volleyball Nations League, VNL, etter at VNL 2020 er ferdigspilt.

Portugal arrangerte også den aller første Challenger Cup i 2018. Portugal vant da denne og fikk spille VNL i 2019. De endte der som nr. 15 av de 16 lagene som deltar, med bare Kina bak seg. Men siden Kina er et av de 12 faste lagene som alltid får delta, var det Portugal som fikk ta steget ned og bli erstattet av Slovenia, som vant årets Challenger Cup. Men nå får altså Portugal en ny mulighet til å rykke opp til VNL. Hvilke fem andre lag som skal delta i Portugal, er ikke klart ennå, men det er fra flere av konføderasjonene. Fra Europa kommer ett eller to lag fra European League Golden 2020.

Det er ikke avgjort hvor kvinnenes turnering i 2020 skal holdes, men den skal også avvikles 24.-28. juni. Søknadsfristen for å få arrangementet er utsatt til 18. desember. Du kan lese mer om Challenger Cup 2020 hos FIVB her.

Legg igjen en kommentar