Publiserte artikler

VM for klubblag

Mens kvinnene skal avvikle sitt verdensmesterskap for klubblag med åtte lag som i fjor, har mennenes fått halvert deltakelsen til fire. Begge mesterskapene starter i morgen. Kvinnenes utgave er den trettende i rekken, og som i fjor skal kampene spilles i Shaoxing i Kina. De åtte lagene som deltar er delt i to puljer. I puljene spiller alle mot alle, og deretter spiller puljevinnerne semifinale mot toerne i den andre puljen, før det er bronsefinale og finale søndag 8. desember.

Fire av de åtte lagene som deltar er blitt gitt wild cards, mens tre er vinnerne av klubbkonkurransene i Europa, Asia og Sør-Amerika. Det siste laget er arrangørlaget Guangdong Evergrande. De to puljene ser slik ut:

Pulje A
Eczacibasi Vitra Istanbul (TUR, wild card)
Guangdong Evergrande Volleyball Club (CHN, arrangør)
Imoco Volley Conegliano (ITA, wild card)
Itambé Minas (BRA, klubbmester Sør-Amerika)

Pulje B
Dentil Praia Clube (BRA, wild card)
Igor Gorgonzola Novara (ITA, klubbmester Europa)
Tianjin Bohai Bank Volleyball Club (CHN, klubbmester Asia)
VakifBank Istanbul (TUR, wild card)

Den første kampen starter kl. 3:00 til natten norsk tid. Resultatene ser du her. Du kan se kampene mot betaling på FIVBs volleyballkanal her.

Mennenes mesterskap spilles for femtende gang og går i Betim i Brasil. Med bare fire lag blir det et litt annet format enn hos kvinnene. De fire lagene spiller alle mot alle. Deretter spiller nr. 1 semifinale mot nr. 4 og nr. 2 spiller mot nr. 3. De to taperne spiller så bronsefinale, mens vinnerne spiller finale.

De fire lagene som deltar er valgt ut slik:
Al-Rayyan Sports Club (QAT, klubbmester Asia)
Cucine Lube Civitanova (ITA, klubbmester Europa)
Sada Cruzeiro Vôlei (BRA, klubbmester Sør-Amerika)
Zenit Kazan (RUS, finalist Europa)

Den første kampen starter i morgen kveld kl. 22:00. Resultatene kommer her, og du kan se også denne kampen på FIVBs kanal.

Legg igjen en kommentar