Publiserte artikler

Poengrekord i Italia

Alessandro Fei. Foto: Gas Sales Piacenza

Under kampen mellom Gas Sales Piacenza og Vero Volley Monza søndag, satte Piacenzas diagonalspiller og kaptein Alessandro Fei ny poengrekord i italiensk SuperLega. Da han slo inn ballen som betydde poeng nr. 9688, overtok han rekorden fra sin egen sportsdirektør, Hristo Zlatanov. I det øyeblikket poenget var vunnet, reiste et fulltallig publikum seg sammen med med- og motspillere og funksjonærer og ga ham stående ovasjon, og for en stund ble spillet stoppet. Da det ble tatt opp igjen, fortsatte Fei å plukke poeng, og med 14 poeng totalt i kampen, har han nå nådd i alt 9694. Dette antallet har han brukt 708 offisielle kamper på å nå.

Alessandro Fei fyller 41 år i slutten av måneden. Debuten i serie A1 skjedde i sesongen 1995-96, da for Padova. Hovedklubben hans har imidlertid vært Sisley Treviso, som han spilte for i 11 sesonger fram til den ble lagt ned. Fei har spilt både midt og diagonal gjennom karrièren, han har til og med forsøkt seg litt på kant. I tillegg til en stor klubbkarrière, har han også medaljer fra tre OL, og han var med på Italialaget som tok VM-gull i 1998. At han tok poengrekorden nå søndag, var litt tilfeldig. Denne sesongen er han tenkt som backup for lagets landslagsspiller Nelli, men siden han er ute med skade, er Fei hans erstatter.

Ingen av de ti første på listen over poengplukkere er aktive lenger, så Fei kan ventes å ligge på toppen i lang tid framover.

Piacenza vant forøvrig kampen mot Monza, med Polens verdensmester Kurek på laget, med 3-2. Og Fei ble naturligvis kåret til MVP.

Legg igjen en kommentar