Publiserte artikler

EM-kvalifisering U19/U20

Til våren skal de norske juniorlandslagene spille kvalifisering til europamesterskapet for jenter U19 og gutter U20. På grunn av Norges ranking i årsklassen, går lagene direkte til andre runde i kvalifiseringen. De lavest rankede landene spiller første runde 9.-12. januar, mens andre runde skal spilles 23.-26. april for de norske guttenes vedkommende, mens endelig dato for puljen de norske jentene skal spille i, ikke er bestemt ennå.

Andre kvalifiseringsrunde spilles med sju puljer med fire lag i hver. Puljevinnerne går direkte til sluttspillet, som går i Brno i Tsjekkia 28. august – 5. september for guttene, og er delt mellom Zenica i Bosnia og Osijek i Kroatia for jentene. Her går sluttspillet 22.-30. august. I alt 12 lag deltar i EM-sluttspillet i hver klasse. I tillegg til de sju puljevinnerne i andre runde, er også arrangørene kvalifisert. De siste plassene fylles opp fra tredje kvalifiseringsrunde, som spilles 9.-12. juli. I tredje runde deltar de sju puljetoerne fra andre runde, samt den beste treeren.

Puljene i andre kvalifiseringsrunde er satt opp etter serpentinsystemet i henhold til europarankingen. De norske lagene har havnet i følgende puljer:
Jenter (spilles i Finland)
Finland, Tyrkia, Norge, Estland
Gutter (spilles i Hellas)
Hellas, Tyskland, Danmark, Norge

Legg igjen en kommentar