Publiserte artikler

Puljene i Continental Cup

Svært mye skal skje om ikke Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum spiller OL-turneringen i sandvolleyball neste høst. De må i så fall få en skade eller bli syke, for det er uhyre lite realistisk at 15 lag i løpet av våren skal passere dem på rankingen og sende dem ut av deltakelsen. Til det har de en for betryggende ledelse, se rankinglisten her.

Ingen andre norske lag er i dag i nærheten av å få delta i Tokyo. Men Norge kan få med et lag i hver klasse ved å vinne Continental Cup for Europa. En runde i Contintental Cup ble unnagjort i sommer. På grunn av Norges ranking hos mennene, var det ikke nødvendig å delta der, laget går direkte til andre runde. Men kvinnene spilte og tok seg videre til andre runde. Puljene i andre runde er nå trukket og viser at mennene skal spille i Madrid 15.-17. mai, mens kvinnene er havnet i en pulje som spiller sine kamper i Baden i Østerrike 14.-17. mai.

Det er åtte land i hver pulje, tre puljer i hver klasse. Hvert land deltar med to lag i klassen. De fem beste landene i hver klasse går til finalespillet, som skal gå i Eindhoven i Nederland 22.-28. juni. Her kan ikke spillere som allerede er OL-klare delta. Bare vinnerlandene tar seg til OL.

De norske kvinnene i andre runde er i pulje med Italia, Tyskland, Slovakia, Latvia, Ukraina, Østerrike og Sverige, mens de norske mennene skal forsøke å holde tre av lagene Spania, Tyskland, Finland, Tsjekkia, Hviterussland, Sverige og Ukraina bak seg for å ta seg til finalespillet i Nederland.

Les melding fra CEV her.

Legg igjen en kommentar