Publiserte artikler

Brasil vant World Cup

Brasils vinnerlag i World Cup. Foto: FIVB

Brasil gikk ubeseiret gjennom de elleve kampene som ble spilt i årets World Cup i Japan. Det eneste poenget laget ga fra seg, var i 3-2-seieren mot laget som til slutt kom på sølvplass, Polen. Polen hadde også et tap for USA, men kom på plassen foran med et poeng mer, 28 mot 27.

Japan overrasket positivt på hjemmebane og ble nr. 4 med 8 seire og 3 tap, mens Russland, Italia, Iran og Canada blandet gode innsatser med mer skuffende. Alle hadde flere tapte enn vunne kamper. Rekkefølgen ble 5. Argentina, 6. Russland, 7. Italia, 8. Iran, 9. Canada, 10. Egypt, 11. Australia, 12. Tunisia.

Det som ellers var å merke seg ved turneringen, var at flere av landene ikke stilte med sine beste mannskap. Det gjaldt både Argentina og Russland, som hadde nærmest B-lag, mens f.eks. Polen og Italia blandet rutine og nytt. Mens Brasil og USA hadde tilnærmet toppet lag i alle kamper.

Et drømmelag ble som vanlig utnevnt. Det ser slik ut:
MVP: Alan (Brasil)
Beste opplegger: Micah Christenson (USA)
Beste diagonal: Yuji Nishida (Japan)
Beste kanter: Wilfredo Leon (Polen) og Yuki Ishikawa (Japan)
Beste midter: Max Holt (USA) og Lucas Saatkamp (Brasil)
Beste libero: Thales Hoss (Brasil)

Nettstedet volleyball.it mener ellers at både Bruno, Leal og Alan fra vinnerlaget burde vært på drømmelaget.

Du finner nettsiden for turneringen her.

Legg igjen en kommentar