Publiserte artikler

Belgisk supercup

Rune Fasteland og andre glade supercupvinnere fra Roeselare. Foto: WoV

En norsk spiller var på hver side av nettet da mennenes supercup ble avgjort i Kortrijk i går. Hos de regjerende seriemesterne Greenyard Maaseik var Jonas Kvalen en av spillere, på den andre siden var Rune Fasteland fast midtspiller hos Knack Roeselare. Roeselare manglet to spillere som er opptatt i World Cup i Japan, blant annet en opplegger, likevel var det Runes lag som gikk seirende ut av prestisjeduellen mellom Belgias to ledende lag og tok første stikk denne sesongen. Resultatet ble 3-0 (26-24, 25-23, 25-18). Roeselare vant supercupen også i fjor, og dette var deres niende totalt.

Kampens store spiller var Roeselares diagonal Hendrik Tuerlincx. Han slo inn 16 av sine 20 legg, altså en killprosent på hele 80, og bare en feil. Med en blokk og to ess i tillegg, ble han kampens toppscorer med 19 poeng. Han ble selvsagt kampens MVP. Rune gjorde også sine ting bra. Han vant to av sine tre opplegg, hadde to blokkpoeng og et ess, og endte med fem poeng totalt.

Hos Greenyard Maaseik startet Jonas på benken, men kom inn i andre sett for dansken Rasmus Breuning og spilte resten av kampen som kantspiller. Poengtotalen ble fire angrepspoeng.

Også kvinnenes supercup ble spilt i Kortrijk i går. Her gikk Asterix Avo Beveren til topps med 3-0 (25-23, 25-11, 18) over Hermes Oostende. For Asterix var dette den tolvte supercuptittelen totalt og den fjerde på rad.

Legg igjen en kommentar