Publiserte artikler

Norske proffer sesongstartet

Petter Østvik t.h. i blokk for sitt nye lag. Foto: Karelian Hurmos

Om vi ikke tar helt feil, har Norge i øyeblikket åtte profesjonelle spillere utenlands denne sesongen, fire kvinner og fire menn. To av mennene spiller i Finland, og det er så vidt vi vet første gangen norske menn er med i i Mestaruusliiga, mens Julie Heile Mikaelsen var første norske kvinne i denne sterke ligaen sesongen 2017-2018. Mennene som spiller i Finland i år er begge havnet i byen Joensuu i Norra Karelen, der de spiller for klubben Karelian Hurmos. Laget innledet sesongen 29. september med tap 1-3 for Vantaa Ducks. Bjarne Nikolai Huus var da eneste norske på laget, men han har siden fått selskap av Petter Østvik, og med begge disse inne i førsteoppstillingen, slo de Kokkolan Tiikerit 3-0.

DataVolley fra den finske serien har du her.

De fire kvinnene som spiller profesjonelt, deltar også i en sterk serie, nemlig tyske 1. Bundesliga. To av spillerne står i førsteoppstillingen for sine lag, og begge startet med seier. Emilie Olimstad spiller for Ladies in Black Aachen, og de startet sesongen sist torsdag med å slå laget som forrige sesong vant supercupen og ble nr. 2 i Tyskland, SCC Palmberg Schwerin, med 3-2. Emile spilte kant og bidro med 6 poeng, selv om hun ikke hadde en av sine beste angrepskamper, se DataVolley-skjema her.

Ragni Steen Knudsen spiller for NawaRo Straubing, et lag som slet langt nede på tabellen forrige sesong. Lørdag møtte de et lag som kom høyere på tabellen, og som også har et norsk innslag. Renate Bjerland inngår nemlig i troppen til VC Wiesbaden. Og Oda Løvø Steinsvåg er også spiller for Straubing. Hun ble byttet inn på slutten av tredje sett, og bidro med sterk serving til at Straubing kunne ta også dette settet i 3-0-seieren. DataVolley fra denne kampen er ikke klar, men alle resultater fra den tyske ligaen vil komme her.

De to siste norske mennene utenlands, Jonas Kvalen og Rune Fasteland, spiller i belgisk toppserie. Siden flere spillere i serien er opptatt med World Cup, har ikke denne startet ennå. Men de to lagene de norske spiller for innleder sesongen 13. oktober, og da vil de to sterkeste lagene i Belgia møtes. Jonas spiller for VC Greenyard Maaseik, Rune for Knack Roeselare. Se resultater her.

Kommentarer (4)

 

 1. admin says:

  Vi har nok glemt Andreas Takvam i denne oversikten. Han spiller nå i toppserien i Polen, Plusliga, i det nyopprykkede laget Ślepsk Malow Suwałki. På grunn av World Cup, der Polen deltar, starter ikke Plusliga før 26. oktober. Laget har imidlertid vunnet en treningsturnering der Andreas har fått god omtale.

  Thumb up 0

 2. Aslak Brekke says:

  Hei,
  Jeg mener å huske at vi har hatt en nordmann til i finsk serie, Nils Numme fra Spinn og Farsund! En eller to sesonger….

  Thumb up 0

 3. admin says:

  Det stemmer at Nils Edvin Numme spilte for finske Pateri sesongen 2007-2008, men dette laget spilte i den nest øverste serien i Finland. Jeg er ikke sikker, men jeg tror laget rykket opp etter sesongen.

  Thumb up 0

 4. Hei,
  det er godt å lese at det “huskes” om vår aktuelt beste norske spilleren 🙂 Andreas er en av hovedmidtspillere på laget, men det er mulig at han også kan få kantspilloppgaver i løpet av en lang sesong som starter i Polen sent i dette året pga EM-sluttspill og World cup i Japan. Laget hans MKS Slepsk Malow Suwalki har 3 utenlandske spillere + en fransk/polsk spiller som klubben jobber for å ikke regne han med i en “utlendingskvote / maks 3 utlendinger på banen”, da Andreas blir en av dem. Vi håper at at det ordner seg og Andreas blir “ikke blokkert” og ikke får begrenset spilletid pga ovennevnte Plusliga-regel.

  Thumb up 0

Legg igjen en kommentar