Publiserte artikler

OL-kvalifiseringslagene

Max-Schmeling-Halle. Foto: Wikipedia

Det europeiske forbundet, CEV, har etter mennenes EM-finale offentliggjort oppdatert rankingliste for Europas herrelandslag. Listen danner også grunnlag for hvilke lag som får delta i Europas OL-kvalifisering i Max-Schmeling-Halle i Berlin 5.-10. januar, der ett lag får supplere de tre som allerede er klare for OL i Tokyo fra Europa; Italia, Polen og Russland.

I tillegg til arrangøren Tyskland, er det de sju øverste på rankingen, bortsett fra de tre nevnte, som får delta. De åtte lagene som da skal spille om en plass er følgende:
Tyskland (arrangør)
Serbia
Frankrike
Belgia
Slovenia
Bulgaria
Nederland
Tsjekkia

Finland var inne på listen før EM, men fordi Tsjekkia kom foran dem i EM, har Finland ikke lenger mulighet til å komme til OL i 2020.

Listen viser ellers at Serbias EM-gull sender dem alene på toppen. På den forrige listen delte de førsteplassen med Russland, som nå går en plass ned. Polen går fram to plasser til tredje, som de deler med Frankrike.

Norge har gått en plass tilbake til 33. blant de 44 på listen, etter at laget har fått godskrevet en 31. plass i årets EM. Hele listen ser du her.

Legg igjen en kommentar