Publiserte artikler

Gjorde som kvinnene

Serbia kan heve mesterskapspokalen. Foto: CEV

8. september vant Serbias kvinnelandslag europamesterskapet i volleyball. Sist søndag kopierte mennenes landslag dem og vant finalen mot Slovenia med 3-1 (19-25, 25-16, 25-18, 25-20) foran 12.600 i AccorHotels Arena i Paris. Dette var Serbias tredje EM-gull etter at Jugoslavia vant i 2001 og Serbia i 2011. Ikke verst for en nasjon med drøyt 7.5 millioner innbyggere. For Slovenia, der det bor drøyt 2 millioner, var dette deres andre EM-sølv. Det første kom i 2015.

At nettopp Serbia og Slovenia skulle møtes i finalen, var for mange overraskende. Før semifinalene hadde de fleste ventet et møte mellom Frankrike og Polen, men disse to lagene spilte bronsefinale lørdag etter at Slovenia slo Polen 3-1 og Serbia vant over Frankrike med 3-2. Bronsefinalen vant Polen med 3-0.

Serbias kantspiller Uroš Kovačević ble kåret til EMs mest verdifulle spiller.

Legg igjen en kommentar