Publiserte artikler

Slovenia til finalen

Slovenias midspiller Kozamernik går forbi Bieniek. Foto: CEV

Så vokser ikke Vital Heynens polske tre inn i himmelen. Etter seier i VM og kvalifisering til OL, ble det stopp i semifinalen i EM da de møtte Slovenia i en fullsatt Dvorana Center Stozice i Slovenias hovedstad Ljubljana. Selv om polske supportere stiller opp for sine helter og følger dem over alt, ble de i mindretall blant de 11.425 tilskuerne i hallen.

Slovenias trener Alberto Giuliani er italiensk, og av de 14 spillerne i troppen er det bare tre som ikke har vært innom den italienske serien. I semifinalen greide slovenerne å nøytralisere det polske angrepet. Bare Leon greide å ta nok poeng til å bli toppscorer, men han hadde en killprosent på til ham å være lave 47. Men diagonalene, som spilte ca. halve kampen hver, tok bare 11 angrepspoeng til sammen, og heller ikke Kubiak hadde noen stor dag, med 0 poeng når tapte poeng trekkes fra de han hadde vunnet.

Slovenia, derimot, hadde bedre angrep enn mot Russland, med bare 4 angrepsfeil, og det oppveide for at de gikk tilbake på serveeffekten. Et vellykket bytte i første sett der diagonalen Gasparini gikk ut til fordel for Stern, bidro til at første sett ble vunnet. Polen vant et tett andresett, deretter var det Slovenias tur til å vinne de to siste med knapp margin. Sifrene i 3-1-kampen ble 25-23, 24-26, 25-22, 25-23.

Slovenia hadde to tap i puljespillet, mot Russland og overraskende nok Makedonia. Med det ble de nr. 2 i puljen, og etter det har de i tur og orden eliminert storlagene Bulgaria, Russland og Polen. Så det er nok med en god porsjon selvtillit de nå drar til Paris for å spille finale. Hvem de møter der, avgjøres i kveld kl. 21:00 når Frankrike spiller mot Serbia på finalebanen AccorHotels Arena i Paris. Se CEVs EM-side her. Alle kampene ser du EuroVolleyTV her.

Legg igjen en kommentar