Publiserte artikler

De siste semifinalistene

Ukraina i gult skapte problemer for Kovacevic og Serbia. Foto: CEV

De to gjenværende semifinalistene i EM i volleyball for menn ble funnet i går. I Nantes i Frankrike hadde hjemmelaget små problemer med å slå Italia 3-0 (25-16, 26-24, 25-14). Etter et elendig førstesett der Italias kantspiller Antonov tydelig var plaget etter en nattlig magesjau, gjorde trener Blengini et forsøk på utligning ved å flytte diagonalen Zaytsev på kant og ta inn Nelli på diagonal. Det så lenge ut til at eksperimentet skulle lykkes, for Italia fikk tre settballer. Men når de ikke ble vunnet, var løpet kjørt for Italia, som ble knust i det siste settet. Stjernen Zaytsev hadde ellers en dårlig dag med bare en av fjorten baller vunnet i angrep, og minus 10 i forskjell mellom baller vunnet og tapt.

På den andre siden av nettet hadde den franske diagonalen Boyer en stor dag med 9 ess og totalt 25 poeng.

I den andre semifinalen mellom Serbia og Ukraina i Rotterdam i Belgia, var sensasjonen ikke langt unna. Serbia var store favoritter, men Ukraina vant det første og ledet 21-17 i det andre. Serbia rodde imidlertid både andre og tredje sett i land, før Ukraina sikret tie break ved å ta det fjerde. Men i det siste settet hadde Serbia kontroll og går til semifinale mot Frankrike i Paris med 3-2 (21-25, 25-23, 25-22, 19-25, 15-9).

Semifinalen Frankrike-Serbia spilles fredag kl. 21:00. Du kan se den på EuroVolleyTV her.

Kommentarer (1)