Publiserte artikler

Russland slått ut

Alen Pajenk er klar for opplegg fra Dejan Vincic. Foto: CEV

Selv på Slovenias hjemmebane i Ljubljana, var Russland den store favoritten da de to lagene møttes i den ene av EMs kvartfinaler. De to lagene hadde møtt hverandre i puljespillet samme sted, og da vant Russland 3-0. Men med 11.225 tilskuere i ryggen satte Slovenia press på Russland, og flere av de russiske spillerne, og tydeligvis også den finske treneren Tuomas Sammelvuo, ble tydelig stresset av stemningen. Spesielt i serve og mottak hadde Russland en forferdelig dag. De hadde 8 ess og 24 feilserver, mens Slovenia hadde 11 ess og 15 feil.

Poletaev, som fikk tillit på diagonal og har vært kjent for god serving, fikk ikke inn en eneste serve i siste sett. Kliuka slet veldig i mottak, og oppleggerne Kobzar og Butko, hadde heller ingen god dag. Og det rareste var at Sammelvuo ikke tok konsekvensen av spillernes dårlige prestasjoner og gjorde noe med det. For eksempel kom ikke Muserskiy tilbake på banen etter at han ble byttet ut i andre sett, selv om Iakovlev i hans sted gjorde mye rart.

Men Slovenia hadde altså en kjempekamp, spesielt på serve. For angrepsmessig var Russland best, og Russland hadde flest blokkpoeng, 10 mot 6. Men de fleste lange ballvekslingene ble vunnet av Slovenia, og i midten hadde Alen Pajenk en god dag. Slovenia vant kampen 3-1 (25-23, 25-22, 21-25, 25-21).

Slovenia skal nå møte Polen i semifinalen. Polen hadde små problemer med å slå Tyskland 3-0 (25-19, 25-21, 25-18) i kvartfinalen i Apeldoorn, i en kamp der Leon var ustoppelig med 81% kill, bare matchet av Grozer hos Tyskland med 62%. Polen vil være favoritter mot Slovenia, men vi kan ikke se bort fra ny overraskelse når det slovenske publikumet, og ikke minst speakeren, setter igang lydveggen. Da kan også de tilreisende polske supporterne få problemer med å bryte gjennom. Det polske laget har også fått en ekstra utfordring i det det er en to-dagers streik i flyselskapet som skal bringe laget og supporterne fra Nederland til Ljubljana. Men den polske regjeringen jobber nå med å skaffe charterfly.

Semifinalen spilles torsdag 26. september kl. 20:30. Du kan se den her.

De to siste kvartfinalene spilles i kveld. Serbia møter Ukraina i Rotterdam kl. 20:30, Frankrike spiller mot Italia i Nantes kl. 21:00. EuroVolleyTV viser også disse kampene. Resultatene er her.

Legg igjen en kommentar