Publiserte artikler

Kvartfinalistene klare

Selv ikke 29 poeng fra Nimir Abdel-Aziz (t.v.) var nok til å slå Tyskland. Foto: CEV

Det kom et par overraskelser da åttedelsfinalene i europamesterskapet for menn ble spilt lørdag og i går. Det som publikumsmessig var litt uheldig, var at to av arrangørlagene ble utslått, og det var også de største overraskelsene. Tyskland innledet ikke mesterskapet så godt, de startet med å tape for Serbia og Belgia. Men laget har hevet seg, og det fikk Nederland merke i åttedelsfinalen, Tyskland vant 3-1 (25-17, 25-22, 30-32, 25-23), noe som trolig vil bli merkbart på publikumstilstrømmingen i kvartfinalen når Tyskland skal møte Polen. På den annen side er det ikke langt fra Tyskland til Apeldoorn, så det bør gi interesserte tyskere grunn til å ta turen. Fra før har Polen en stor mengde fans på plass.

Den andre overraskelsen med utslått arrangørlag, kom i Antwerpen i Belgia, der Ukraina slo hjemmelaget 3-2 (25-22, 21-25, 14-25, 25-18, 15-10). Så i stedet for Belgia, blir det nå Ukraina Serbia får møte i kvartfinale.

I Frankrike ble det favorittseire til Frankrike og Italia over henholdsvis Finland og Tyrkia, så på andre gang på kort tid skal Frankrike og Italia møtes. Blir det like bra som i puljekampen, kan tilskuerne se fram til en flott kvartfinale.

I Slovenia gjaldt usikkerheten om Slovenia ville hamle opp med sterke Bulgaria. Det gjorde de og vant 3-1 (25-27, 25-17, 25-16, 25-17). Nå venter Russland i kvartfinale, og det kan nok bli en for hard nøtt selv på hjemmebane.

Kvartfinalene spilles da slik:
Mandag 23. september kl. 20:00 Polen-Tyskland (i Nederland)
Mandag 23. september kl. 20:30 Russland-Slovenia (i Slovenia)
Tirsdag 24. september kl. 20:30 Serbia-Ukraina (i Belgia)
Tirsdag 24. september kl. 21:00 Frankrike-Italia (i Frankrike)

Resultatene ser du her. Stream av kampene her.

Legg igjen en kommentar