Publiserte artikler

Fire åttedelsfinaler klare

En pipe fra Lanza blir blokket ned av Le Goff. Foto: CEV

Etter at puljespillet ble avsluttet i EM i går i Montpellier og Ljubljana, ble også oppsettet for halvparten av åttedelsfinalene klart, siden det er lag fra de to puljene som skal møtes. Vinneren i pulje A, i Montpellier, møter fireren i pulje C, osv.

Russland har vært de store favorittene i Pulje C, og gikk også gjennom uten å avgi poeng. I pulje A ble puljefinalen spilt i går foran 7.100 tilskuere i Montpellier. Og hjemmepublikum fikk innfridd ønsket om hjemmeseier i det som ble puljens beste kamp. Frankrike overrasket med å starte med to spillere som ikke hadde vært på banen i noen av lagets fire foregående kamper, nemlig kantspillerne Ngapeth og Clevenot. I tillegg var spilleren som kanskje hadde vært lagets beste midt så langt, Le Roux, satt opp som andrelibero.

Det nykomponerte laget greide seg imidlertid godt og tok hjem det første settet. Da laget begynte å kjøre seg litt fast, ble imidlertid bredden i den franske troppen demonstrert. Før kampen var ferdig, var de fleste spillerne brukt, og da matchballen ble vunnet, var det bare midtene Le Goff og Chinenyeze og libero Grebennikov som var tilbake fra laget som startet kampen. Seier 3-1 (25-22, 22-25, 25-21, 25-22).

Det som er noe overraskende ved kampoppsettet for dette EM, er at det nå er stor sannsynlighet for at disse to lagene kan møtes igjen allerede i kvartfinalen. Oppsettet er nemlig slik at de to som vinner åttedelsfinalene i henholdsvis Nantes og Ljubljana, skal spille mot hverandre i kvartfinale samme sted. Og da er ikke fransk seier gitt på forhånd. Dersom stjernene Juantorena og Zaytsev kan få mer hjelp, kan det fort snu seg. Spesielt om Italia greier å stoppe det franske midtangrepet, som hadde en stor dag i går.

Åttedelsfinalene går slik:
Lørdag 21. september kl. 17:30 Russland-Hellas (i Ljubljana)
Lørdag 21. september kl. 19:30 Frankrike-Finland (i Nantes)
Lørdag 21. september kl. 20:30 Slovenia-Bulgaria (i Ljubljana)
Søndag 22. september kl. 17:00 Italia-Tyrkia (i Nantes)

Russland, Frankrike og Italia må regnes som favoritter, men det er ikke sikkert at Slovenia slår Bulgaria, selv på hjemmebane. Det var forøvrig ikke gitt at Hellas skulle bli Russlands motstander. Tre lag sto nemlig helt likt etter gårsdagens kamp mellom Romania og Portugal. Og Hellas, som hadde fridag, kunne bare vente og se. Til slutt viste det seg at de hadde vunnet like mange baller som Portugal, men Portugal hadde tapt en mer, dermed blir det Romania og litt overraskende Portugal, som må reise hjem.

De to siste puljene spiller ferdig i kveeld. Se alle resultatene på hjemmesiden, som er her. Kampene ser du på EuroVolleyTV her.

Legg igjen en kommentar