Publiserte artikler

OL-plasser på spill i Kina

Pene omgivelser i Haiyang. Foto: FIVB

I natt kl. 2:30 norsk tid starter en sandvolleyballturnering i Haiyang i Kina der to lag av de seksten som deltar i hver klasse kvalifiserer seg til OL i Tokyo i 2020. De seksten lagene som er med , er kommet med på grunnlag av rankingen til de femten beste landene, pluss Kina, i hver klasse. Siden Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum er verdens ledende i øyeblikket, har Norge selvsagt med et lag. De som Norge har sendt, er vårt lag nr. 2 i øyeblikket, Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol.

Måten kvalifiseringen spilles på, er litt spesiell. Hele fire faser må til for å finne de to landene som får en ekstra plass i OL. Først blir de seksten lagene delt i fire puljer. Her spilles det modifisert puljespill, og de tre beste går videre til neste fase. I denne fasen går lagene inn i fire nye puljer, der lagene i puljen spiller alle mot alle. De to beste i denne fasen går så til neste fase, der to puljer med fire lag spiller alle mot alle.

De to beste fra hver pulje går så til den avgjørende fasen, der nr. 1 fra en pulje møter nr. 2 i den andre. De to vinnerne her er klare for OL. Mennenes avgjørelse faller lørdag 21. september.

Som arrangør er Kina toppseedet i turneringen, mens Norge er nr. 2. Det betyr at Berntsen-Mol er i pulje B, der også Tyskland, Spania og Østerrike er med. Norge møter Østerrikes Robin Seidl og Philipp Waller i sin første kamp, og de innleder turneringen kl. 2:30.

Turneringens hjemmeside er her. FIVBs YouTube-kanal viser kamper, sjekk her, Berntsen-Mol spiller på bane 2.

Legg igjen en kommentar