Publiserte artikler

Første stikk til Hellas og Frankrike

Frankrikes Julien Lyneel ble toppscorer i toppkampen. Foto: CEV

I EM-puje A i Montpellier i Frankrike satte mesterskapet i går fart for alvor. Etter tre kamper sto tre lag med tre seire, de tre andre med tre tap. For de med tre tap gjelder det derfor å bli bedre enn de to andre for å få fortsatt spill i mesterskapet med åttedelsfinale. De to siste vil nemlig ha spilt ferdig og må reise hjem.

For de tre lagene med tre seire gjelder det å skaffe seg så godt utgangspunkt som mulig for å få lettest motstand i åttedelsfinale og eventuelt kvartfinale.

I går møttes først to av lagene med tre tap, Hellas og Romania. Det startet med tre tette sett der avgjørelsen kunne gått begge veier, men der det sto 2-1 til Hellas. I det fjerde så Hellas ut til å få det lett, kom opp i en sju poengs ledelse. Men da de trodde seieren var i boks, slappet de av litt for mye og Romania begynte å spise seg innpå. De kom imidlertid ikke nærmere enn tre poeng, og Hellas kunne juble for det beste utgangspunktet til avansement så langt med 3-1 (23-25, 26-24, 27-25, 25-21). I dag skal Hellas møte Portugal, og med gresk seier blir de nr. 4 i puljen og kan forberede seg på åttedelsfinale, der de i utgangspunktet møter vinneren av pulje C.

I toppkampen mellom Frankrike og Bulgaria, bekreftet Frankrike inntrykket av at de er puljens beste lag så langt. Etter en jevn start der begge lagene spilte god volleyball, opparbeidet Frankrike seg en ledelse. Og det var nok til at Bulgaria mer eller mindre ga opp og lot Frankrike styre showet. Klar seier til et godt fransk lag med 3-0 (25-19, 25-21, 25-14). I dag møtes Bulgaria og det tredje ubeseirete laget, Italia.

I pulje B og D ble alle lagene ferdige med tre kamper hver. Noen overraskelser har det blitt, men favorittene vinner. I pulje B i Belgia står Serbia og Belgia uten tap, i pulje D i Nederland er det bare Polen som er uten tap. I disse puljene har de imidlertid ikke vært et kampoppsett med klare favoritter innledningsvis.

Vi nevner ellers at CEV har meldt at Finland vil bli et av fire arrangørland av mennenes EM i 2021. Fra før er Estland og Tsjekkia klare, det fjerde landet vil bli klart senere. Les her.

Mesterskapets hjemmeside er her. Kampene streames på EuroVolleyTV her.

Legg igjen en kommentar