Publiserte artikler

Klart for alvoret i Montpellier

Frankrikes Boyer, i rødt, ble toppscorer mot Portugal. Foto: CEV

Alle lagene som spiller puljespillet i EM for menn i Montpellier, har nå spilt tre kamper hver. Og resultatene har blitt helt som spådd, de høyest rankede, Frankrike, Italia og Bulgaria, har møtt de tre lagene som ligger lavere på Europas rankingtabell, Portugal, Hellas og Romania. og det har gitt tre seire til hver av favorittene. Men seirene har ikke kommet spesielt lett. Når favorittene slipper seg litt ned, hugger underdog’en til. Så både Bulgaria (1 mot Hellas) og Italia (1 mot både Portugal og Romania) har avgitt sett. Bare hjemmelaget Frankrike er feilfri så lang, og det er nok også laget som har imponert mest, med sterk serving, gode mottak og god blokk. Og de kan være fantastiske i forsvar, i tillegg til at de har puljens trolig beste opplegger i Toniutti. Og da vet vi også at de må unnvære en skadd Ngapeth inntil videre.

Så det er nå det skal spisses til. De beste skal prøve å skaffe seg et så godt utgangspunkt som mulig før åttedels- og kvartfinaler. De ikke fullt så gode skal forsøke å bli det fjerde og siste laget som tar seg til åttedelsfinale. Seks avgjørende kamper, som innledes med Romania-Hellas og Frankrike-Bulgaria, gjenstår før plasseringene er klare.

I pulje C i Slovenia har også alle lag spilt tre kamper. I likhet med i pulje A har topplagene Russland og Slovenia vunnet sine kamper, men Finland har gått på et overraskende 2-3-tap for Hviterussland.

I de andre puljene vil de ha spit tre kamper først i morgen, men resultatene er stort sett som ventet.

EMs hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar