Publiserte artikler

Tre kamper – tre favorittseire

Frankrikes Lyneel viser vilje i forsvarsspillet. De vant ballvekslingen. Foto: CEV

Europamesterskapet i volleyball for menn startet i går. I Montpellier, der Volleynytt har en representant, ble det spilt tre kamper den første dagen. Og kampene ga ingen overraskelser. De tre favorittene til å ta de tre første plassene i puljen, Bulgaria, Frankrike og Italia, i alfabetisk rekkefølge, vant kampene sine relativt enkelt 3-0. Bulgaria, med Sokolov for halv maskin og likevel toppscorer, slo Hellas 25-22, 25-16, 25-20. Italia med en sterk Zaytsev, vant over Portugal med 25-21, 25-10, 25-22. Og i den siste kampen for kvelden vant Frankrike over Romania med 25-19, 25-14, 25-16. I denne kampen var det spesielt Frankrikes forsvarsspill som imponerte.

De tre kampene bekreftet på mange måter forhåndsantakelsene om at mye av spenningenn i puljen vil ligge i hvem som tar den fjerde og siste plassen i åttedelsfinalen. I dag ligger det også an til to kamper med lite spenning når Bulgaria skal møte Romania og Italia måle krefter med Hellas.

Som ventet var det ingen store tilskuermengder i den flotte Sud de France Arena når ikke Frankrike spilte. Men skoleklasser var hentet inn og laget lyd i de to første kampene, og nær 5.000 tilskuere i Frankrikes kamp bærer bud om at mange av de 10.700 tilgjengelige plassene kan bli fylt opp når de viktige kampene mellom topplagene starter.

I tillegg til i pulje A i Montpellier, ble det spilt tre kamper i pulje C i Ljubljana i Slovenia. Også her vant lagene som ligger høyest på europarankingen, men Russland ga kanskje noe unødvendig fra seg sett i kampen mot Tyrkia, som de vant 25-13, 23-25, 25-17, 25-15. Finland fikk overraskende hard motstand av Makedonia, men halte i land 3-1 (25-23, 25-22, 23-25, 25-21). I den siste kampen slo hjemmelaget Slovenia Hviterussland greit med 3-0 (25-17, 25-14, 25-19).

I dag starter de to siste puljene med tre kamper i Brüssel i Belgia og tre i Rotterdam i Nederland. Det ligger nok an til bli favorittseire her også, men kanskje Tyskland kan komme med en overraskelse mot Serbia i pulje B.

Alle resultatene finner du her. EMs hjemmeside er her, og kampene streames på EuroVolleyTV her. Med ti kamper i dag, skulle det være nok å velge i.

Legg igjen en kommentar