Publiserte artikler

Klart for mennenes EM

Earvin Ngapeth er viktig spiller for Frankrike. Foto: FIVB

Kvinnenes europamesterskap i volleyball ble avsluttet med finaler sist søndag. I morgen starter mennene sitt mesterskap, og som hos kvinnene skal mesterskapet deles mellom fire land, Belgia, Frankrike, Nederland og Slovenia, og som hos kvinnene deltar for første gang 24 lag i sluttspillet.

De 24 lagene er delt i fire innledningspuljer, en pulje i hvert arrangørland. To åttedelsfinaler spilles også i hvert av de fire landene, og en kvartfinale. Semifinalene spilles i Frankrike og Slovenia, mens bronsefinalen og finalen spilles i Paris. Finalen spilles 29. september.

De fire innledningspuljene ser slik ut:
Pulje A (i Frankrike): Bulgaria, Frankrike, Italia, Hellas, Portugal, Romania
Pulje B (i Belgia): Belgia, Serbia, Slovakia, Spania, Tyskland, Østerrike
Pulje C (i Slovenia): Finland, Hviterussland, Makedonia, Russland, Slovenia, Tyrkia
Pulje D (i Nederland): Estland, Montenegro, Nederland, Polen, Tsjekkia, Ukraina

Alle puljene har et par favoritter, større kamp blir det kanskje om å unngå å bli de to siste i puljen og få hjemreise. Volleynytt har sendt en medarbeider til Montpellier for å følge pulje A på nært hold. På forhånd er det ventet jevn kamp mellom Frankrike, Italia og Bulgaria. Det som blir spennende er å se hvor mye Ngapeths strekkskade, som han fikk i en treningskamp, vil hemme hjemmelaget. Han bli trolig ute i alle fem puljekampene.

Resultatene fra EM finner du her. Turneringssiden er her. Og EuroVolleyTV sender det meste, sjekk her.

Legg igjen en kommentar