Publiserte artikler

Ny europaranking

CEV har offentliggjort ny ranking for Europas kvinnelag etter at europamesterskapet ble avsluttet sist helg. Serbia beholder selvsagt topplassen, siden de gjentok bedriften for to år siden og vant EM også i år. På de neste plassene har Italia og Nederland byttet plass etter at Italia ble nr. 3 og Nederland nr. 5. Tyrkias sølv har brakt dem opp på fjerdeplass, mens Russland, som delte tredjeplassen med Italia, nå er nr. 5.

Norge ligger uforandret som nr. 33 av de 44 på listen, etter at de ble godskrevet en 34. plass blant de 36 som deltok i årets europamesterskap.

For de fremste på listen er denne rankingtabellen spesielt viktig, ettersom de sju beste og et arrangørland blant de som ikke allerede er klare for neste års OL, skal spille OL-kvalifisering om en ledig OL-plass i januar. De som allerede har kvalifisert seg for Tokyo fra Europa, er Serbia, Italia og Russland. Arrangørlandet for Europas OL-kvalifisering er ikke utpekt ennå, men om det blir et av de åtte neste landene på listen, skal Nederland, Tyrkia, Tyskland, Bulgaria, Polen, Belgia, Kroatia og Aserbajdsjan konkurrere om den siste OL-plassen. Hvis arrangøren blir et annet land enn disse åtte, ryker Aserbajdsjan ut.

Se hele rankinglisten her.

Legg igjen en kommentar