Publiserte artikler

Sesongavslutning

Det kan bli sene kamper på Foro Italico. Foto: FIVB

World Tour-sesongen 2018-2019 avsluttes denne uken med finaler i Roma. Finalen vil bli en fem-stjerners turnering med 600.000 dollar i premiepenger, der vinnerne i hver klasse får 40.000 dollar, samt 1.200 rankingpoeng å ta med seg mot OL i Tokyo. Kamparena blir Foro Italica, dit 2.300 tonn med sand er blitt fraktet 10 mil. Før finalen i Roma har det blitt avviklet 49 turneringer for menn og 47 for kvinner på 53 steder i 35 land og fem kontinent, turneringene gradert med fra en til fem stjerner.

I Roma skal det delta 63 lag i klassen for menn og 55 i kvinneklassen, fra i alt 28 land. Dette er i motsetning til tidligere finaler, der bare 10-12 lag har deltatt. Det store antallet har medført at to norske lag har fått plass. Det er selvsagt Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum. De går rett til hovedrunden som starter i morgen med modifisert puljespill etterfulgt av singel eliminasjon. I tillegg har Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol fått plass i dagens kvalifisering. Der spilles det om åtte ledige plasser i hovedrunden, og Berntsen-Mol spiller sin første kamp kl. 14:50. Motstandere er Sivolap-Yarzutkin fra Russland. Se resultatene her.

FIVB har YouTube-kanal her. Kanskje blir det også stream fra hovedrunden her.

Sesongen 2019-2020 starter med en turnering bare for menn i Iran 1. oktober.

Legg igjen en kommentar