Publiserte artikler

Norsk EM-debut

Europamesterskapet for U18-gutter ble innført for to år siden. Da var Norge ikke med, men denne gangen har Norge meldt på guttene som er født 2003 og senere til mesterskapet. Mesterskapet går annet hvert år, og sluttspillet i 2020 er delt mellom Italia og Hellas og vil trolig gå i juli, eksakte datoer er ikke bestemt.

Kvalifiseringen til sluttspillet går over to runder. Første runde går i den kontinentale sonen, som for Norges vedkommende er NEVZA, the North European Volleyball Zonal Association. Norge starter kampene i første runde i morgen, og motstandere er Danmark, Finland og Sverige. Kampene skal spilles i Falköping i Sverige, og vinneren av puljen blir et av de tolv lagene som skal spille sluttspill. Nr. 2 og 3 i puljen går til andre runde av kvalifiseringen. Denne runden spilles med nye puljespill i månedsskiftet april-mai. Puljevinnerne i andre runde går også til sluttspillet.

Norges kampprogram i første runde er slik:

Fredag 30. august kl. 17:30 Norge-Finland
Lørdag 31. august kl. 14:00 Norge-Sverige
Søndag 1. september kl. 11:00 Norge-Danmark

Det norske laget har ligget i trening siden mandag. Det består av følgende spillere:
Benjamin Utvik, Torvastad IL
Espen Kalvatn Morten, Koll IL
Haakon Spilling, Molde VBK
Herman Halvorsen Berggreen, Tønsberg VBK
Håvard Solheim, Tønsberg VBK
Jo Gladsøy Sunde, Molde VBK
Joakim Endresplass, Molde VBK
Lars Kristian Ekeland, IL Strand-Ulv
Max Jørgen Fosseli, KSK
Sean Lid, Austrått IL
Simon Evensen, Øksil
Syver Drolsum Klungsøyr, Vikersund IF

Du finner resultatene her. Det er mulig det blir stream fra kampene her.

Jentenes tilsvarende mesterskap, klasse U17, går 12.-16. september i Køge i Danmark.

Legg igjen en kommentar