Publiserte artikler

Endelig tilbake

Markus Mol og Nils Ringøen under NM. Foto: NVBF

Etter at arrangørene i Stavanger og Kristiansand gjorde sandvolleyballfolket bortskjemt med å se stjernene sine på sanden i store World Tour-turneringer, har Norge etter flere års opphold endelig fått World Tour tilbake til landet. Det skjer ved at en en-stjernes turnering for menn starter opp på Jernbanetorget i Oslo i dag. Med Norge som arrangørland, er det duket for at hele åtte norske lag kan delta.

Verdensenerne Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum splitter opp denne gangen. Christian spiller med Anders’ venstrehendte lillebror Markus (17), mens Anders får Nils Ringøen (18) som makker. Markus og Nils tok forøvrig gull sammen i klasse U21 i NM i år. Disse to lagene har mange nok rankingpoeng totalt til å gå direkte til hovedrunden med 16 lag.

Nok rankingpoeng for puljespillet har også laget med Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol, mens Daniel Bergerud og Lars Tveit Retterholt har fått wild card. Fire lag må gjennom kvalifisering for å få eventuelt hovedrundespill. Det er lagene Jørn Olav Gamlemoen-Christian Helland, Svein Solhaug-Jonas Tomter, Jørn Opsahl-Christian Ruud og Vegard Løkken-Erlend Henriksveen. Det siste laget måtte gjennom en nasjonskvalifisering i går for å få plassen. Der slo de Andre Fornes og Erlend Polden.

De første kampene starter kl. 11:00 i dag. Alle resultatene får du hos CEV her, eller hos FIVB her. Kampene streames, og ettersom det bare spilles på en bane, kan du se alle her. Se også CEV her.

Vi nevner ellers at Sadegh Mohajer og Ruben Løvli vant sin kvalifiseringskamp i turneringen i Montpellier og er inne i puljespillet. Det opprinnelige oppsettet ble endret, så laget de slo 2-1 (16-21, 22-20, 15-11) var Grut-Berk fra Slovenia. Se resultatene her.

Legg igjen en kommentar