Publiserte artikler

Klart for kvinne-EM

Frankrike med Christina Bauer (4) innleder årets EM-sluttspill. Foto: CEV

I dag starter kvinnenes europamesterskap i volleyball med to nyheter: for første gang deltar 24 lag i sluttspillet og for første gang er sluttspillet delt mellom fire land, Polen, Slovakia, Tyrkia og Ungarn. De deltakende landene er fordelt i fire puljer der det spilles alle mot alle. Det spilles en pulje i hvert av de fire landene. De fire beste i hver pulje går til åttedelsfinaler, som også spilles i hvert av landene. Kvartfinalene spilles i Tyrkia og Polen, mens semifinalene og finalene går i Tyrkias hovedstad Ankara.

Det spilles i alt tolv kamper i dag. Den første starter kl. 13:30 og har et halv-norsk innslag når Frankrike, med veteranen Christina Bauer, som har norsk mor, møter Bulgaria. Les om 196 cm høye Bauer her.

Lagene som deltar i årets EM er følgende:
Pulje A (i Ankara, Tyrkia): Bulgaria, Finland, Frankrike, Hellas, Serbia, Tyrkia
Pulje B (i Łódź, Polen): Belgia, Italia, Polen, Portugal, Slovenia, Ukraina
Pulje C (i Budapest, Ungarn): Aserbajdsjan, Estland, Kroatia, Nederland, Romania, Ungarn
Pulje D (i Bratislava, Slovakia): Hviterussland, Russland, Slovakia, Spania, Sveits, Tyskland

Alle resultatene kommer her. Mesterskapet har en egen side her. For ca. 50 kr. kan du se alle kampene på EuroVolleyTV her.

Legg igjen en kommentar