Publiserte artikler

Stor sandaktivitet

Latviske Smedins og Samoilovs vant i Moskva sist helg og vil nok gå for seier på hjemmebane også. Foto: FIVB

Etter noen dager da relativt lite har skjedd både i hallen og på sanden, tar det seg nå kraftig opp med fire sandvolleyballturneringer i World Tour, i tillegg til at kvinnenes EM innendørs starter denne uken.

I tre av de fire sandvolleyballturneringene er det norsk deltakelse, så det blir flere norske sandvolleyballspillere som skaffer seg internasjonal erfaring denne uken. Turneringen som starter først, den har kvalifisering i dag, går på et så pass eksotisk sted som Rubavu i Rwanda. Det er en en-stjernes turnering og er for både kvinner og menn. Ingen norske kvinnelag deltar, men tre herrelag har tatt seg fram til Rwanda. En del av de påmeldte lagene fra andre land mangler, så alle de tre norske er klare for hovedrunde i morgen. Det gjelder både Hans Erik Dybfest-Ruben Olai Løvli, som var forhåndskvalifiserte for hovedrunden, samt lagene Stian Opsahl-Emil Øfstaas og Kjetil Tellnes-Ragnar Marius Iversen, som begge slipper å spille kvalifisering. Turneringens hovedside er her.

I Zhongwei i Kina starter en to-stjerners turnering bare for kvinner i dag. Her deltar ingen norske lag. Hjemmeside her.

Flest stjerner har turneringen i Jurmala i Latvia, den har tre stjerner, og den er bare for menn. Det betyr 32 lag i hovedrunden med modifisert puljespill, i motsetning til en-stjerners, som har 16. Og 32 lag spiller kvalifisering om 8 plasser i hovedrunden. I Jurmala starter kvalifiseringen i morgen. Her er tre norske lag med for å forsøke å supplere Mathias Berntsen og Hendrik Nikolai Mol, som allerede er i hovedrunden. De tre andre lagene består av Daniel Bergerud-Lars Tveit Retterholt, Jørn Olav Gamlemoen-Christian Helland og Svein Oddmund Solhaug-Christian Jørgensen Ruud. Hjemmesiden er her.

Ukens siste turnering går også et sted det ikke er så vanlig for norske spillere å reise til, nemlig i Salalah i Oman. Den har en stjerne og er bare for menn. Turneringen starter lørdag 24. august, og fra Norge er Vegard Løkken og Erlend Henriksveen påmeldt. Så langt ser det ut til at de må spille kvalifisering. Hjemmesiden er her.

Legg igjen en kommentar