Publiserte artikler

Seks nye OL-lag

Victor Poletaev bidrar sterkt til Russlands gode resultater. Foto: FIVB

Det ble flere spennende oppgjør da OL-kvalifiseringen for menn ble spilt i helgen. Men det ble stort sett favorittene som gikk seirende ut av sine puljer, og dermed er følgende seks lag klare for OL i tillegg til arrangørene Japan: Brasil, USA, Italia, Polen, Russland og Argentina.

Brasil lå tynt an i den avgjørende kampen mot Bulgaria. Bulgaria ledet 2-0 og hadde matchball, men Brasil greide å snu og ta settet etter sju settballer. Etter det hadde Brasil kontroll og vant 23-25, 19-25, 32-30, 25-16, 15-11.

USA ga bort sett mot både Belgia og Nederland, men var ellers uten problemer.

Italia hadde størst problem med Australia, som de slo 3-2, mens de i den kampen som på forhånd var ansett som den vanskeligste, mot Serbia, vant 3-0 med en storspillende Juantorena.

Polens utspilte sin sterkeste konkurrent Frankrike og trengte bare ett sett mot Slovenia for å være OL-klar. De vant 3-1 etter å ha byttet hele laget til tredje sett. Da hadde de tapt første og vunnet andre sett.

Russland viste styrke og vant alle kamper 3-0.

Argentinas hardeste konkurrent på forhånd var Canada, som de møtte i første kamp. I en jevn kamp gikk Argentina seirende ut 3-1. Argentina fikk også motstand i siste kamp mot Kina, men etter å ha vunnet to sett, var de klare. De vant 3-2.

Se alle resultatene hos FIVB her.

Sju av tolv lag er altså nå klare for neste års OL. Av disse er tre lag fra Europa, og det blir ett til når de kontinentale kvalifiseringene spilles i januar. Dette er på ingen måte i samsvar med hvor sterkt Europa står i internasjonal volleyball. Ser vi for eksempel på fjorårets VM, var det bare tre av de tolv beste lagene som ikke var europeiske. Men det er altså slik kvalifiseringene er lagt opp, der FIVB ønsker å ha med lag fra alle verdensdeler.

Legg igjen en kommentar