Publiserte artikler

Stor sandaktivitet

Ane Guro og Victoria i gang med EM. Foto: CEV

EM i sandvolleyball startet opp i Moskva i går kveld. Bare to kamper ble spilt i et kaldt og regnfullt Luzhniki sportskompleks. En av de to kampene hadde norsk innslag. Victoria Faye Kjølberg og Ane Guro Tveit Hjortland gjorde en solid innsats på centercourten mot Bonnerova-Maixnerova fra Tsjekkia, og så lenge ut til å gå mot seier. Men de måtte dessverre se seg slått 1-2 (21-17, 18-21, 10-15).

Norges andre deltakende lag i Moskva, stjernene Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum, hadde sin første kamp i formiddag. De møtte laget som er lavest seedet i mesterskapet, A. Huber-Dressler fra Østerrike. Men det ble ingen enkel åpning for favorittene. Etter å ha vunnet det første settet greit 21-14, ble Anders og Christian liggende bak i det andre. Og selv om de kom nært på slutten, måtte de se at settet gikk til Østerrike med 22-20. Heller ikke det avgjørende settet gikk på skinner. Huber-Dressler ledet 9-6 på det meste før de norske kunne utligne til 9-9 og derfra gå fra til 15-12.

De neste kampene for de norske går i morgen. Kjølberg-Hjortland møter Bocharova-Voronina fra Russland kl. 9:00, mens Mol-Sørum spiller mot Bykanov-Samoday, også de fra Russland, kl. 11:00. Du kan følge live oppdatering av resultatene her. CEV melder at stream fra kampene på EuroVolley TV først kommer fra kvartfinalene. Mesterskapets hjemmeside er her.

Men det er ikke bare i Moskva norske sandvolleyballspillere deltar internasjonalt denne uken. Hele tre en-stjernes turneringer står på programmet, to av disse er kombinerte FIVB-CEV-turneringer, og i alle er norske lag påmeldt. Så får vi se om de påmeldte møter. Den som starter først går i Liechtensteins hovedstad Vaduz fra i morgen. Her har Svein Solhaug og Jonas Tomter fått plass i hovedrunden, mens Stian Opsahl og Christian Ruud er med i kvalifiseringen. Turneringens hjemmeside er her.

Torsdag er det klart for turnering i Ungarns hovedstad Budapest. Her har Daniel Bergerud og Lars Tveit Retterholt plass i hovedrunden, mens Jørn Olav Gamlemoen-Christian Helland og Rugile Lavickyte-Frida Berntsen spiller kvalifisering. Dessuten står laget med Tonje Furset og Siri Broch som de første på reservelisten. Turneringens hjemmeside er her. Turneringen i både Vaduz og Budapest streames hos EuroVolleyTV, sjekk her.

Den tredje av ukens turneringer går i Miguel Pereira i Brasil. Norske lag her er Hans Erik Dybfest-Ruben Løvli og Vegard Løkken-Erlend Henriksveen, som begge er med i hovedrunden. Turneringens hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar