Publiserte artikler

To med en stjerne

Geir Dahle, nr. 2 fra høyre, styrer dommerne i Wien. Foto: FIVB

Parallelt med den fem-stjerners Major-turneringen som går i Wien, arrangeres også to sandvolleyballturneringer med en stjerne. Begge er samarbeid mellom FIVB og CEV og går følgelig i Europa. Den ene går i Malbork i Polen og er bare for menn. Fra Norge deltar laget med Hans Erik Dybfest og Ruben Løvli. De skal spille kvalifisering i dag, og motstanderne i første kamp er Pala-Sotola fra Tsjekkia. Kampstart er kl. 14:00. Resultatene ser du her.

Den andre turneringen er for både kvinner og menn og går i Slovenias hovedstad Ljubljana. Av de påmeldte norske lagene er det bare laget med Victoria Faye Kjølberg og Ane Guro Tveit Hjortland som har fått plass. De er til gjengjeld direkte kvalifiserte for hovedrunden som starter i morgen.

Begge en-stjernesturneringene har 16 lag i hovedrunden, der det spilles modifisert puljespill. Fire av lagene i hovedrunden kommer fra en kvalifisering der seksten lag spiller singel eliminasjon. Resultatene fra kvinnenes hovedrunde i Ljubljana kommer her.

Fra Wien-turneringen melder vi ellers at ingen av de to norske lagene som spilte kvalifisering fikk mer enn en kamp. Ingrid Lunde og Sunniva Helland-Hansen tapte 0-2 (10-21, 13-21) for Talita-Taiana Lima fra Brasil, mens Daniel Bergerud og Lars Tveit Retterholt tapte 0-2 (14-21, 18-21) for Saxton-O’Gorman fra Canada.

Det betyr at det bare er Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum tilbake for å forsvare de norske fargene. Som toppseedet går de selvsagt direkte inn i det modifiserte puljespillet der 32 lag deltar. Første kamp spiller de mot Ermacora-Pristauz fra Østerrike kl. 10:30 i dag. Med seier er de videre til eliminasjon, men spiller enda en kamp for å finne plasseringen i puljen. Resultatene er her. Kampene i Wien streames, og du kan se dem mot betaling, ca. 50 kr. for hele turneringen, her.

Legg igjen en kommentar